19.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε ΜΕΘ και πέρασαν χειροπέδες σε υγειονομικό

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει, την Τρίτη, αστυνομικοί μπήκαν στον αποστειρωμένο χώρο της ΜΕΘ, του νοσοκομείου και πέρασαν χειροπέδες σε εργαζόμενη, η οποία κατηγορήθηκε – μέσω τηλεφώνου- από συγγενή ασθενή ότι μίλησε απρεπώς.

Οι αστυνομικοί μαζί με την συγγενή ζητούσαν τα στοιχεία της εργαζόμενης προκείμενου να της γίνει μήνυση, και όταν το έκανε και έγινε ταυτοποίηση, την προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, φορώντας της χειροπέδες. Η υγειονομικός κρατήθηκε αρκετές ώρες πριν αφεθεί ελεύθερη, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Πιο αναλυτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρει: «Χθες το μεσημέρι γυναίκα που είχε νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και έχασε εκεί το σύζυγο της από κοροναϊό, μαζί με δύο αστυνομικούς, εισέβαλαν στη ΜΕΘ μέσα από την πόρτα ασφαλείας, σε αποστειρωμένο και απαγορευμένο χώρο για να συλλάβουν μία συνάδελφο»,  επειδή δεν έδινε στην συγγενή  «στοιχεία τα οποία δεν διέθετε και δεν είχε δικαίωμα να δώσει».

Σημειώνει επίσης ότι «Οι αστυνομικοί κάλεσαν και ενισχύσεις. Αν είναι δυνατόν παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Κατέφθασαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στη συνάδελφο και την οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί έμεινε αρκετές ώρες. Απεσύρθη τελικά η μήνυση και αφέθηκε ελεύθερη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει με σκωπτική διάθεση: «Τι άλλο θα ζήσουμε εμείς οι υποτίθεται ήρωες γεμάτοι με χειροκροτήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr