18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: «Πρωταθλήτρια» στον εμβολιασμό μέχρι σήμερα (pic)

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Προωθούμε εντός κι εκτός Ελλάδας τη συνεχή και επιτυχή προσπάθεια εμβολιασμού και υγειονομικής προστασίας, όπως και τα θετικά αποτελέσματά τους»

Στην 1η θέση σε ότι αφορά στον εμβολιασμό των κατοίκων της Ελλάδας φιγουράρουν τα Ιόνια Νησιά, όπως προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά την έκτακτη σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (47%) έχουν, ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (1η θέση), ενώ στην κορυφή των Περιφερειών βρίσκονται τα Ιόνια Νησιά και όσον αφορά στην πρώτη δόση εμβολιασμού (55%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας στους 13 Περιφερειάρχες υπογραμμίζοντας ότι παρατηρείται αυξητική τάση κρουσμάτων και η μετάλλαξη Δ του ιού είναι ήδη στη χώρα μας.

Οι νεότερες ηλικίες είναι αυτές στις οποίες παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, με τις συναθροίσεις και τους χώρους διασκέδασης να είναι οι βασικές αιτίες. Σε ότι αφορά περιοχές της χώρας, που αυτή την περίοδο διαπιστώνεται αύξηση κρουσμάτων, αυτές είναι η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και η Αττική.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η κατάσταση είναι θετική και ελεγχόμενη, με την προσοχή να πρέπει να εστιαστεί στην Κέρκυρα λόγω επισκεψιμότητας.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή στην ενημέρωση και στην παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως στο επίπεδο των μικρών τοπικών κοινωνιών.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιστρατευθούν Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού, ώστε να μη μείνει κανένα χωριό χωρίς εμβολιασμούς και καμία μέρα ανεκμετάλλευτη.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων στη χώρα μας και τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα και σαφές: «Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «Το 99%, βάσει μελετών που κάναμε το τελευταίο τρίμηνο, όσων καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ. ή χάνουν τη ζωή τους, αφορά ανεμβολίαστους».

«Τη συνεχή και επιτυχή προσπάθεια εμβολιασμού και υγειονομικής προστασίας, όπως και τα θετικά αποτελέσματά τους, προωθούμε εντός κι εκτός Ελλάδας», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr