22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κοροναϊός: Απειλή για νέο κύμα διασποράς – SOS για τους ρυθμούς εμβολιασμού

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Ιούλιο, που θα ξεπερνάνε ημερησίως τις 1000 μολύνσεις, επιβεβαιώθηκε σήμερα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα του Σαββάτου ξεπέρασαν το όριο της 1000αδας και η ανησυχία είναι έντονη για την έλευση του τέταρτου κύματος μέσα στο καλοκαίρι, εξαιτίας της μεταδοτικότητας του στελέχους Δέλτα του κοροναϊού.

Με πλήρως εμβολιασμένο λίγο πάνω από το 40% του πληθυσμού, η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας απέχει ακόμα αρκετά. Τους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξει αγώνας δρόμου για να επιταχυνθεί όσο παραπάνω γίνεται ο ρυθμός εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή πρέπει να συνυπολογιστεί στα εμπόδια για την συλλογική ανοσία, η κινητικότητα λόγω καλοκαιριού που θα επιδράσει σαφώς στην περαιτέρω διασπορά.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει πονοκέφαλο σε όλον τον πλανήτη, ακόμα και στα κράτη που λόγω της σχετικά καλής εμβολιαστικής τους κάλυψης, ανακοίνωσαν την επιστροφή στην κανονικότητα, και αναγκάζονται αυτήν τη στιγμή σε αναδίπλωση και σε νέα περιοριστικά μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr