21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι και στην Ελλάδα για την ινδική μετάλλαξη – «Εμβολιαστείτε για να οχυρωθούμε», λένε οι ειδικοί – Ύστατη λύση τα τοπικά lockdown

Στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης αλλά και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας βρίσκεται η μετάλλαξη Δέλτα του κοροναϊού, εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της, ιδίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να επιταχυνθεί η Επιχείρηση «Ελευθερία», ώστε να χτιστεί μέσα σε διάστημα περίπου 60 ημερών το «τείχος ανοσίας» έναντι της Covid 19.

Για το θέμα της μετάλλαξης Δέλτα τοποθετήθηκε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «το μείζον, στην παρούσα φάση, είναι να πείσουμε τους πιο αναποφάσιστους να εμβολιαστούν».

Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη εμβολιασμού

Την ίδια ώρα, έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζεται πλέον και στην χώρα μας απηύθυνε προς τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr