12.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μονή Πετράκη: Συγκλονίζει ο Mητροπολίτη Γλυφάδας – «Νομίζαμε ότι ήταν λάδι, μετά νιώσαμε το κάψιμο»

Σε μια συγκλονιστική εξιστόρηση της επίθεσης με καυστικό υγρό τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, προχώρησε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης περιέγραψε το χρονικό της επίθεσης με καυστικό υγρό.

«Εμείς είμασταν μέλη του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου και εξετάζαμε μια έφεσή του. Του ανακοίνωσε ο Προέδρος ότι απορρίφθηκε η έφεση διότι την υπέβαλλε εκπρόθεσμα. Αυτός τότε ρώτησε τον πρόεδρο, “να κάνω μια ερώτηση”. Και αφού πήρε την άδεια, ρώτησε «εάν μας είχε μιλήσει ο Δεσπότης του προκειμένου να βγάλουμε αυτή την απόφαση». Του απάντησε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Δικαστηρίου «Φυσικά, όχι».

Τότε, όπως λέει ο Μητροπολίτης, «εκείνος βγάζει ένα μπουκάλι, περίπου δίλιτρο και άρχισε να το εκσφενδονίζει κατά πάνω μας. Στην αρχή δεν κατάλαβα. Άλλοι νομίζανε ότι ήταν νερό, άλλοι νομίζανε ότι ήταν λάδι, αλλά είδαμε ότι καίγονταν τα ράσα μας. Εγώ ένιωσα ένα κάψιμο στο λαιμό, οπότε κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ καυστικό. Μόλις τελειώνει, πετάει κάτω το μπουκάλι το οποίο σπάει. Και εκεί που νομίζαμε ότι τελείωσε, βγάζει και δεύτερο μπουκάλι. Κρύφτηκα πίσω από το βήμα των ομιλητών. Ευτυχώς τη γλίτωσα γιατί ήρθε προς το μέρος μου περισσότερο. Ήταν ένα τραγικό γεγονός. Δόξα τω Θεώ».

Ο δράστης παρέμεινε ακίνητος μετά την πράξη του

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής για το τι ακολούθησε μετά τη ρίψη του καυστικού υγρού στην αίθουσα της Μονής Πετράκης ο Μητροπολίτης Γλυφάδας δήλωσε: «Μας έριξε το υγρό χωρίς να φύγει. Ο δράστης παρέμεινε ακίνητος. Εμείς τρέξαμε να ρίξουμε νερό στο πρόσωπό μας. Ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είχε φωνάξει έναν αστυνομικό. Εκείνος ειδοποίησε κάποιους άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι ήρθαν και τον συνέλαβαν. Και εκείνος πρέπει να έχει εγκαύματα ίσως στα χέρια και στα ρούχα, γιατί του αφαίρεσαν το παντελόνι και το πουκάμισο».

Όπως επισήμανε ο Μητροπολίτης «δεν περίμενε κανείς κάτι τέτοιο. Είχαμε γνώση για άλλα προβλήματα για τα οποία καταδικάσθηκε. Είχε κάποιες ακραίες συμπεριφορές… Από το 2019 δεν ήταν στους κόλπους της εκκλησίας».

Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στη Μονή Πετράκη

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, στη Μονή Πετράκη «δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Θα παρακαλέσουμε την αστυνομία να βάλει κάποιον αστυνομικό και ίσως θα πρέπει να μπει κάποιο μηχάνημα για να ελέγχει τα πράγματα που εισέρχονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr