12.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εργασίες απεντόμωσης και κουνουποκτονίας στον δήμο Σαρωνικού

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των επιβλαβών εντόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο δήμος Σαρωνικού ξεκίνησε και φέτος ψεκασμό και απεντόμωση φρεατίων και στάσιμων υδάτων.

Εξειδικευμένο συνεργείο με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιεί από τις 7 Ιουνίου και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021, απεντόμωση και κουνουποκτονία σε περιοχές εντός κι εκτός σχεδίου του δήμου.


Ειδικότερα, οι εργασίες πραγματοποιούνται:
– σε 3.500 φρεάτια σε διάφορα σημεία των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Σαρωνικού και συγκεκριμένα των δημοτικών ενοτήτων Καλυβίων, Κουβαρά, Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας.
– σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών – στάσιμα νερά σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σαρωνικού.

Τα συγκεκριμένα σημεία αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης και επιπρόσθετα στα σημεία που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών, προκαλούν όχληση στους δημότες και περαιτέρω απειλή για τη δημόσια υγεία. Υπεύθυνος για τον συντονισμό της εν λόγω δράσης είναι ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλης Μπούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr