13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Wall Street: Σε αδιανόητα… ύψη η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft

Στο πράσινο έκλεισαν χθες Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τον Nasdaq να σημειώνει νέο ρεκόρ.

Ενδιαφέρον στις μετοχές ανάπτυξης

Ο δείκτης των εταιριών υψηλής τεχνολογίας κέρδισε 111,79 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 14.253,27 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,79%.

Σύμφωνα με τον ot.gr, ο Nasdaq ωφελήθηκε από την άνοδο των μετοχών της Αmazon, Microsoft και άλλων κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στις μετοχές ανάπτυξης.

Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft έσπασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά, ενώ η Apple, το Facebook και η Amazon σημείωσαν σημαντική άνοδο.

Η Amazon έκανε διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ που ξεπέρασαν τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα της Prime, σύμφωνα με το Adobe Digital Economy Index.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,2% και έκλεισε στις 33.945,58 μονάδες (+68,61 μονάδες), ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,51% και έκλεισε στις 4.246,44 μονάδες ( +21,65).

Καθησυχαστικός ο Πάουελ

Στην ακρόαση του Κογκρέσου, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιβεβαίωσε την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να ενθαρρύνει «ευρεία και χωρίς αποκλεισμούς» ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και να μην αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα αποκλειστικά και μόνο με βάση τις πληθωριστικές ανησυχίες.

«Ολοι οι έξυπνοι άνθρωποι» λέει ο Andrew Mies, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της 6 Meridian, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της FED την προηγούμενη εβδομάδα, «έμειναν έκπληκτοι από τις αρνητικές δηλώσεις της FED και τώρα προσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους».

Οι περισσότεροι από τους 11 μεγάλους δείκτες του S&P σημείωσαν άνοδο, με τις εταιρείες του καταναλωτικού τομέα και την ενέργεια να είναι οι περισσότερο κερδισμένοι.

Διακυμάνσεις για το bitcoin

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, εξανεμίζοντας τα κέρδη της χρονιάς.

Η πτώση αυτή πυροδότησε αγορές στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το Bitcoin να κινηθεί σε θετικό έδαφος και η διαπραγμάτευσή του να χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις.

Παραγγελιά… για την Moderna

Η μετοχή της Moderna Inc σημείωσε άνοδο, αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να παραγγείλει 150 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια COVID-19.

Η εταιρεία που κατασκευάζει λογισμικά ανάλυσης δεδομένων Splunk Inc κινήθηκε ανοδικά στο ταμπλό καθώς ανακοίνωσε ότι η ιδιωτική εταιρεία Silver Lake επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις μετατρέψιμες ομολογίες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr