22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πάουελ: Δεν ήρθε η ώρα για αύξηση επιτοκίων

Την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να ενθαρρύνει μια «ευρεία και χωρίς αποκλεισμούς» ανάκαμψη στην αγορά εργασίας και να μην αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα, αποκλειστικό και μόνο με βάση τις πληθωριστικές ανησυχίες, επανέλαβε αργά την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Πάουελ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια εκ των προτέρων επειδή φοβόμαστε την πιθανή έξαρση του πληθωρισμού. Θα περιμένουμε στοιχεία για τον πραγματικό πληθωρισμό ή άλλες ανισορροπίες».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Τραπεζίτη οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών δεν αρκούν για να αιτιολογήσουν μια σφιχτή οικονομική πολιτική που θα απαιτούσε υψηλότερα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας ότι είναι παροδικές.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής η Κεντρική Τράπεζα θα επικεντρωθεί σε ένα ευρύ φάσμα στατιστικών για την αγορά εργασίας, και ειδικότερα στις ανισότητες που παρατηρούνται ανάλογα με το φύλλο, τη φυλή και άλλες κοινωνικές ομάδες.

«Δεν θα κοιτάξουμε απλώς τους πρωταρχικούς αριθμούς για την ανεργία», δήλωσε ο Πάουελ προσθέτοντας: «Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα … Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της ανάκαμψης θα μοιραστούν δίκαια».

Πηγή: ΟΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr