22.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Μεσσηνία: Αθώοι οι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας

Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη 23/6 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας, όταν το 2016, στο πλαίσιο κινητοποίησης για τα δικαιώματά τους πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο.

Ύστερα από ένσταση του δικηγόρου τους, Αντώνη Κατσά, ότι η κατηγορία που είχε αποδοθεί στους αγρότες ήταν αβάσιμη μετά από τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που έγινε το 2019, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν χωρίς να γίνει η δίκη. Δικηγόρος ήταν επίσης ο Παναγιώτης Νταής.

Ο Αντώνης Κατσάς σε δήλωσή του στην Kalamata Journal τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική απόφαση που θα αποτελέσει μπούσουλα για ανάλογες αποφάσεις στα δικαστήρια της χώρας.

Επιπλέον όμως ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι, πέρα από τα νομικά, κανείς δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα των αγροτών αλλά και κάθε εργαζόμενου, όταν διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή τους ως κοινωνικής τάξης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι αγρότες εξαθλιώνονται από την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς, το κόστος καλλιέργειας, τις ζημιές που παθαίνουν. Όλα αυτά, συνέχισε, ωθούν τους αγρότες να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους, όπως μάλιστα αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα. Γι’ αυτό, τόνισε ο κ. Κατσάς, όσοι ασκούν ποινικές διώξεις στους αγρότες και τους εργαζόμενους που αντιδρούν, υπηρετώντας τα συμφέροντα συγκεκριμένων τάξεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τις διώξεις το φρόνημα δεν κάμπτεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr