Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, στη Βόρεια Μακεδονία, Αλεξάνταρ Νικολόσκι διαβεβαίωσε από το Στρασβούργο, όπου συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα των «Μακεδόνων» στην Ελλάδα.

Οι «Μακεδόνες» της Ελλάδας

Ο Νικολόσκι, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, επέστρεψε μετά τέσσερα χρόνια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για να τονίσει ότι θα παλέψει «για τα εθνικά συμφέροντα της Μακεδονίας καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μακεδόνων στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία».

«Είμαι πάλι στο Στρασβούργο με μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη Μακεδονία στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συνέλευση στην Ευρώπη. Οπως στο παρελθόν, ανακοινώνω ότι εδώ θα παλέψω «για τα εθνικά συμφέροντα της Μακεδονίας καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μακεδόνων στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, σε ανάρτησή του στο facebook.

«Είμαστε Μακεδόνες»

Μιλώντας, μάλιστα, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφερόμενος στους βούλγαρους πολιτικούς, είπε:

«Εχω μόνο ένα πράγμα να τους πω, και αυτό είναι: Ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε Μακεδόνες, ξέρουμε ποια γλώσσα μιλάμε, μιλάμε Μακεδονικά, γνωρίζουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας, και ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβουν αύριο (σ.σ.: χθες, για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων), όλη η Ευρώπη ξέρει ποιοι είμαστε και τι είμαστε, και θα αντιμετωπίσουν με ντροπή τις συνέπειες της απόφασης που θα λάβουν. Ευχαριστώ πολύ», κατέληξε ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι, στην πρώτη παρέμβασή του.

Προηγούμενο άρθροΤατάρ: Τι αποκάλυψε για την Πενταμερή της Γενεύης – Επιμένει στη λύση δύο κρατών
Επόμενο άρθροΚαιρός: Εκρηκτικός συνδυασμός την Τετάρτη με 40άρια και αφρικανική σκόνη – Δείτε σε ποιες περιοχές