Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη και του Αντιδημάρχου Γιώργου Χαχλάκη αποφασίσθηκε η επανένταξη των σχολείων του Έλους στα δυσπρόσιτα από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ).

Παρόλο που τα σχολεία του Έλους, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, βρίσκονται σε μια εξαιρετικά απομακρυσμένη, δυσπρόσιτη και ορεινή περιοχή, καθιστώντας τη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως τη χειμερινή περίοδο, έμειναν για τρείς συνεχείς χρονιές εκτός των πινάκων δυσπρόσιτων σχολείων.

Η επανένταξή τους είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, κυρίως για τους εκπαιδευτικούς στους οποίους θα δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο να τα επιλέξουν για την τέλεση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Βουλευτή Χανίων ΝΔ κ. Μανούσο Βολουδάκη που προέβη σε όλες εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να χαρακτηριστούν και πάλι δυσπρόσιτα τα σχολεία μας. Όπως επίσης τον Πρόεδρο της Κοινότητας Έλους Νίκο Κυριτσάκη καθώς και τον Σύλλογο Διδασκόντων, και Γονέων και Κηδεμόνων, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Έλους που και αυτοί συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο για την επίτευξη του στόχου.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Ελασσόνας συνδιοργανωτής στον 1ο Ορεινό Αγώνα «KARYA OLYMPUS TRAIL 2021»
Επόμενο άρθροΜαρία Απατζίδη: ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα λατομεία