18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δήμος Βριλησσίων: Απολογισμός covid-19 για το Κοινωνικό Φαρμακείο.


Ο Κοινωνικός Οργανισμός Προστασίας & Αλληλεγγύης  του Δήμου Βριλησσίων, ως Επιχειρησιακό Κέντρο διαχείρισης του COVID-19,  έκλεισε έναν και πλέον χρόνο αδιάλειπτης στήριξης του πληθυσμού κατά το κρίσιμο
διάστημα της πανδημίας.
Στο Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετούνται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών αλληλέγγυων δομών του Οργανισμού. Δημιουργήθηκε στην οικονομική κρίση του 2016 με την συμβολή εθελοντών φαρμακοποιών και σήμερα συνεχίζει με
την καθημερινή παροχή υπηρεσιών φαρμακοποιού και μίας Κοινωνικής Λειτουργού, μέσα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού».


Από την αρχή της λειτουργίας του υποστηρίχθηκε και συνεχίζει να υποστηρίζεται από τις προσφορές των συμπολιτών μας, καθώς και την ανταλλαγή φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων αλλά και υγειονομικού υλικού μέσα από το δίκτυο Κοινωνικών Φαρμακείων, εντός και εκτός Αττικής.
Επίσης, διατηρείται εξαιρετική συνεργασία με πολλές δομές και φορείς απ’ τους οποίους προμηθευόμαστε και ανταλλάσσουμε φάρμακα για τους δικαιούχους μας .


Τον έναν και πλέον δύσκολο χρόνο covid-19, η προσφορά φαρμάκων συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασία με αρκετά κοινωνικά φαρμακεία αλλά και ιδρύματα, καθώς επίσης συλλόγους και οργανισμούς εντός περιφέρειας Αττικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: Κ.Φ. Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Ίλιον, Ζωγράφου, Aμαρουσίου, Φυλής,
Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Γαλατσίου, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης, Αθηναίων, Μαραθώνα, Πεντέλης, Ελευσίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Κηφισιάς, Μοσχάτου – Ταύρου, Μαρκόπουλου, Καισαριανής, Δάφνης, Πετρούπολης, Άγγιγμα ζωής στην Κηφισιά, Praksis, Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος, Το Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης, Ο Κάλος Σαμαρείτης , Ενοριακό Φιλόπτωχο Γηροκομείο Αγίου Σπυρίδωνα , Ορθόδοξος Χριστιανική
Γωνιά, Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρόνιων Πασχόντων, ΕΠΑΨΥ – Οικοτροφείο Πεντέλης, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Μελισσίων, Σύλλογος «ΝΟΣΗΛΕΙΑ», Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», ΔΟΜ Χαλανδρίου , ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΟΡΕΙΑ», Ψυχιατρική Κλινική «Αθηνά», ΕΠΑΨΥ– ξενώνας «ΘΕΤΙΣ», Στέγη Πρόνοιας Γερόντων Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «ΝΗΦΙΜ» , Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Παιανία , Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, Tact Hellas, ΚΙΠΟΔΑ, ΜΦΗ Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Δομή Ασυνόδευτων Ανήλικων Πεντέλης, το «Άσυλο Ανιάτων» και στην «Εστία Κωνσταντινουπόλεως» στην παλαιά Φώκαια.


Εκτός περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκαν αποστολές στον ΕΟΔΥ Οινοφύτων Βοιωτίας, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Κύμης, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Καρύστου, στο Εκκλησιαστικό ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών «Παναγία η Οδηγήτρια», στο Κέντρο φύλαξης μεταναστών Ριτσώνα Ευβοίας, στο νησί της Ανάφης και της Νάξου αλλά και σε κοινωνικά φαρμακεία διαφορετικών δήμων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μέσω της συνεργασίας με τη Givmed, προμηθεύσαμε με φάρμακα το Αγάπης Μέλαθρον στο Αίγιο, Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χανίων, το ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – Η ΑΓΙΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ», τη μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων Κρεούζος Καλαμαριάς, το Κ.Φ. Νάουσας, το Κ.Φ. Κέρκυρας, το Κ.Φ. Λήμνου και το Κ.Φ.. Αγρινίου.


Επιπλέον, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βριλησσίων συνέδραμε άμεσα και στις αποστολές αλληλεγγύης του Κοινωνικού Οργανισμού, μετά τις μεγάλες καταστροφές σε Λίβανο, Αρμενία, Καρδίτσα, Εύβοια, Κεφαλλονιά και Σάμο με μεγάλο όγκο σκευασμάτων.


Το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου συνέβαλε , όπως και το υπόλοιπο προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ, εξ ολοκλήρου στη στήριξη όλων των πολιτών λόγω covid-19 σε διανομές κατ’ οίκον στους δικαιούχους του παντοπωλείου και του φαρμακείου, στην διεξαγωγή των rapid test στο Δήμο και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥΥ, όπου μπορούσε να συμμετέχει όποιος ήθελε, καθώς και στους ελέγχους του προσωπικού του Δήμου που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ενώ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής διευκόλυνε την υλοποιήθηκε συσσίτιο για τους δικαιούχους με δύο μερίδες την ημέρα για τον καθένα.


Έγινε επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για την εξυπηρέτηση δημοτών από τα Super Market, πληρωμή λογαριασμών και συνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρούς, με σκοπό τη μείωση των μετακινήσεων.


Το προσωπικό του συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται στον Οργανισμό, με συμμετοχή του επίσης στην πρόσφατη δράση το Σάββατο 12/6/21 την συγκέντρωση φαρμάκων σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ευχαριστούμε τους εθελοντές φαρμακοποιούς και όλους τους Βριλησσιώτες που στηρίζουν τόσα χρόνια τη δομή αυτή με τις προσφορές τους και την εμπιστοσύνη τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr