“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ. Ο Ελληνο – Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας». Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής) εμπνευσμένες από ένα ελεύθερο κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη, σχετικό με την Επανάσταση του ΄21.


Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες, που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος,
τοποθετημένες σε «στρατιωτική παράταξη». Στην αίθουσα θα ακούγεται σε λούπα το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά ) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση από τον συνθέτη – πιανίστα, Πάνο Γιαμπουλντάκη.
Σε έναν πίνακα θα είναι σχεδιασμένος ο αριθμός 200, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει την σκέψη του ή ένα σχέδιο της έμπνευσής του. Η έκθεση ξεκινά στις 16 Ιουνίου 2021, στις 19.30, με προσκεκλημένο τον γαστρονόμο, Ηλία Μαμαλάκη, και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).


Την επιμέλεια έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος – Ιστορικός τέχνης. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και
του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος.