19.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δήμος Χανίων: Έκπτωση 60% στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α. για όσους υιοθετούν αδέσποτο!

Έκπτωση 60% στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων για όσους υιοθετούν αδέσποτο από τον Δήμο Χανίων – Επιπλέον ελαφρύνσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ενημέρωση για το νέο διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 09/06/2021, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. Στη Συνέντευξη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρυσούλα Χατζηδάκη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης.

Το νέο διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., σχεδόν έξι μήνες μετά την εφαρμογή του, εντάσσει στα ελαφρυντικά μέτρα, που ίσχυαν μέχρι σήμερα δύο νέες κατηγορίες σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας και τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τόνισε: “Σήμερα, ο Δήμος Χανίων και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν τα καινούργια εργαλεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν, ώστε να ανακουφιστούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τα άτομα με αναπηρία, τα οποία παράλληλα ενθαρρύνουν τους πολίτες να υιοθετήσουν ζώα συντροφιάς. Αυτά τα εργαλεία, που αποτελούν απόρροια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., οδηγούν σε οικονομικές ελαφρύνσεις, οι οποίες δίνουν ένα πολύ θετικό αποτύπωμα σε μία περίοδο, που όλοι οι πολίτες το έχουν ανάγκη”.

Από την πλευρά της η κα. Χατζηδάκη υπογράμμισε: “Για πρώτη φορά φέτος εντάχθηκαν κατηγορίες πολιτών, που ανήκουν στις κατηγορίες των ανέργων, των συνταξιούχων και των ατόμων με προβλήματα αναπηρίας και ήρθαν να προστεθούν στις άλλες κοινωνικές ομάδες, που μέχρι σήμερα είχαν ευνοϊκό τιμολόγιο” ενώ, όπως εξήγησε: “σε περιπτώσεις, που συνδυαστικά υπάρχουν κριτήρια, όπως αυτά των ανασφάλιστων και των ανέργων, ή όπως αυτά των συσσιτίων της πόλης μας ή των υπερπολυτέκνων για πρώτη φορά έχουμε μηδενικό τιμολόγιο της κατανάλωσης νερού”.

 
Για ένα επιπλέον κίνητρο, που θα συντελέσει στην απόφαση υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους πολίτες των Χανίων, έκανε λόγο ο κ. Νικηφοράκης. “Τα ζώα, που θα δίνονται για υιοθεσία, θα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και η υιοθεσία τους θα ακολουθεί την νόμιμη οδό”, επεσήμανε ο κ. Νικηφοράκης.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε, όλοι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό υιοθεσίας αδέσποτου ζώου συντροφιάς από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων από τον Ιανουάριο του 2021 και έπειτα, με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ ετησίως, θα δικαιούνται έκπτωση 60% έως 60m³ στον μηνιαίο λογαριασμό και στα πάγια τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ..

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τη σχετική αίτηση ΕΔΩ

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα. Ζερβουδάκη, υπογράμμισε: “Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στέκεται δίπλα στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι έχουν ανάγκη αναφορικά με τα οικονομικά και τα κοινωνικά τους κριτήρια. Έτσι λοιπόν το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, που είχαμε μέχρι πέρυσι και αφορά σε μια πολύ μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, διευρύνεται”.

Επισημαίνεται ότι για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα διαγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς επίσης και έκπτωση 60% έως 60m³ στον μηνιαίο λογαριασμό και στα πάγια τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα της υπηρεσίας: 2821 3 41691 και 2821 3 41695.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Επιχείρησης, στον σύνδεσμο: www.deyach.gr και στα τηλέφωνα 2821 0 36223 και 2821 0 36249.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr