20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Σαρωνικού: Συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Χτύπος.

O δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα Χτύπος που κυκλοφόρησε το Σάββατο 5 Ιουνίου. Ο κ. Φιλίππου στη συνέντευξη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διαχρονική προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και η δημοτική του αρχή ώστε να περιέλθει η διαχείριση των ακτών στους δήμους, επισημαίνοντας ότι η πολυνομία και οι αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων αφήνουν περιθώρια εκμετάλλευσης των παραλιών από επιτήδειους, μικρού και μεγάλου βεληνεκούς. «Εμείς έχουμε αγωνιστεί και διωχθεί για τους αγώνες μας. Θεωρώ  ότι πλέον έχουν σημειωθεί αποφασιστικά βήματα προκειμένου να αποδοθεί η διαχείρισή τους στους δήμους» τονίζει.

Αναφερόμενος στις άμεσες προτεραιότητές του για το δήμο Σαρωνικού σημειώνει ότι  ο   πολιτικός σχεδιασμός γίνεται με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία. «Ο στόχος μας είναι οι πολίτες να έχουν ποιότητα ζωής, να απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο στην καθημερινότητα τους και να το εντάσσουν σ’ αυτήν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κρατούμε χαμηλούς συντελεστές δόμησης και επιδιώκουμε ανοιχτούς χώρους αναψυχής», τονίζει.

Σταχυολογώντας ορισμένα από τα μεγάλα έργα υποδομής που επίκεινται, επικεντρώνεται στην αποχέτευση του παραλιακού μετώπου, δηλαδή μιας έκτασης πάνω από 20 χλμ, σε αναπλάσεις που θα δώσουν στην περιοχή χαρακτήρα ήπιας ανάπτυξης, αναψυχής και άθλησης, στο βιοκλιματικό σχολείο που είναι προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και σε αντιπλημμυρικά έργα.

«Το μείζον είναι να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, επιχειρήματα και πολιτικός διάλογος ώστε ο πολίτης να βγάζει τα συμπεράσματά του. Είμαστε συνεπείς σε αυτές τις αξίες και τις ακολουθούμε απαρέγκλιτα προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος» καταλήγει ο κ. Φιλίππου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr