20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Οργανωμένο έγκλημα: «Πόλεμος» σε 3 επίπεδα – Πώς θα το «χτυπήσουν»

Έτοιμο να κινητοποιήσει την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και το ΣΔΟΕ είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να «χτυπήσει» το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το οργανωμένο έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται μόνο από την αστυνομία καθώς είναι άφθονο με μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες, που ξεπλένεται σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις.

Σε τρία επίπεδα ο «πόλεμος» κατά του οργανωμένου εγκλήματος

  • 1. Αυστηρές ποινές σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος

Πρώτη προτεραιότητα είναι να γίνει πιο αυστηρή η ποινική αντιμετώπιση σοβαρών υποθέσεων που αφορούν στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Από τα 500 ονόματα που περιείχε το απόρρητο υπόμνημα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο σύνολό τους βρίσκονται εκτός φυλακής, παρά το γεγονός ότι όλοι τους βαρύνονται με σωρεία κακουργημάτων.

  • 2. Άμεση συνεργασία της ΕΛΑΣ με ΣΔΟΕ – Τελωνεία

Το οργανωμένο έγκλημα όπως είναι δομημένο σήμερα, αντιμετωπίζεται μόνο με συνεργασία πολλών υπηρεσιών, όπως είναι το ΣΔΟΕ, τα Τελωνεία κτλ, που μπορούν να βρουν το «μαύρο χρήμα» και το χρήμα που «ξεπλένεται» από διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, σωματεμπορίας.

Μέρος από αυτό το χρήμα διοχετεύεται και σε επίορκους κρατικούς λειτουργούς.

  • 3. Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για εκβιαστές καταστημάτων

Άρχισαν ήδη σαρωτικοί έλεγχοι της ομάδας αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τη βοήθεια ειδικών επίλεκτων υπηρεσιών, σε νυχτερινά κέντρα και δημοφιλή στέκια, με δεκάδες προσαγωγές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Δε θα γίνει ανεκτή η δράση εγκληματικών ομάδων» και ότι το τοπίο θα καθαρίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr