19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πιο εύκολο να παραιτηθούν όσοι εργαζόμενοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Δυσκολία στο να ενταχθούν μόνιμα σε μια επαγγελματική ομάδα έχουν όσοι υπάλληλοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αν και είναι συνηθισμένοι να εργάζονται μέσω τηλεδιασκέψεων και Zoom η έλλειψη σύνδεσης με άλλους συναδέλφους δημιουργεί πρόβλημα για τους εργοδότες, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να διατηρήσουν αυτές τις νέες προσλήψεις από ό, τι αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης υπό τις προ-πανδημίας συνθήκες.

Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg BusinessWeek.

Οι διαφορές είναι μικρές αλλά σημαντικές. Από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους που ερωτήθηκαν τον Μάρτιο, το 73% εκείνων που συμμετείχαν τον περασμένο χρόνο ανέφεραν ότι αισθάνονται σαν μέρος της ομάδας, έναντι 78% μεταξύ εκείνων που προσλήφθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη που κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου από την Perceptyx της Temecula.

Το 64%  ένιωθαν ότι οι εργοδότες τους ενδιαφερόταν για την υγεία και την ευημερία τους, έναντι 71% στην προ-Covid εποχή.

Οι νέες προσλήψεις είναι συνήθως πολύ αφοσιωμένοι εργαζόμενοι, αλλά «οι υπάλληλοι που εντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του Covid-19 δεν ήταν ποτέ μέρος της φάσης του μήνα του μέλιτος», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας αναλύσεω, Μπρες Γουέλς, σε συνέντευξη πριν από την κυκλοφορία της μελέτης.

Ενώ οι προσλήψεις κατά την διάρκεια της πανδημίας ήταν ακόμη πιο ευπρόσδεκτες από τους εργοδότες, δεν δεσμεύτηκαν τόσο πολύ με άτομα εκτός των άμεσων ομάδων εργασίας τους, λέει ο Γουέλς.

Αυτό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την έλλειψη προσωπικής επαφής με έναν ευρύ κύκλο συναδέλφων.

Η εμπειρία δείχνει ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται λιγότερο προσκολλημένοι είναι πιο πιθανό να σταματήσουν, καθιστώντας αυτό το γεγονός μια «ωρολογιακή βόμβα» για τους εργοδότες,  κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr