24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πάρος: Ξυλοκόπησαν αστυνομικούς μέσα στο Α.Τ – Τι λέει ο δήμαρχος στο MEGA

Απίστευτες σκηνές καταγράφηκαν στο Α.Τ. Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με βίαιο τρόπο κατά αστυνομικών, όταν προσήχθησαν για να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη κατασκήνωση και ρύπανση.

Το αστυνομικό τμήμα εκείνη την στιγμή ήταν «γυμνό». Ήταν ο διοικητής, ο αστυνομικός υπηρεσίας κι ένας αστυνομικός.

Έτσι οι Ρομά όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο επιτέθηκαν ακόμα και με καρέκλες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τελικά καταφέρνουν να συλλάβουν δύο άτομα.

Ο τρίτος δράστης διέφυγε και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αρκούλης έκανε λόγο για υποστελέχωση του Α.Τ. Πάρου.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Μάρκος Κωβαίος αναφέρθηκε στο περιστατικό σημειώνοντας ότι «αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα. Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το θέμα. Το φαινόμενο των Ρομά το καλοκαίρι είναι σοβαρό. Κάνουν παραεμπόριο, κατασκηνώνουν σε σημεία που δεν πρέπει. Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου.

Ο δήμος δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορά του. Η αστυνόμευση είναι η λύση. Είναι νόμιμοι αυτοί οι άνθρωποι; Κατασκηνώνουν σε νόμικα κάμπινγκ; Οι αστυνομικοί στο νησί είναι 18 – 20 και οι οκτώ χρειάζονται στο αεροδρόμιο.  Ζητήσαμε από τον κ. Χρυσοχοίδη ενίσχυση. Ήδη έρχεται ενίσχυση 10 άτομα στο νησί μας από ότι μαθαίνω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr