21.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εμβόλιο: Έκτακτες ανακοινώσεις για το AstraZeneca σήμερα το απόγευμα

Στην απογευματινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μαζί με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης εξέτασε αν θα αυξηθούν τα ηλικακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου.

Mέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Στιο επίκεντρο των ειδικών τα ύποπτα περιστατικά στη χώρα μας

Σημειώνεται πως τα τελευταία περιστατικά που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει νέες ανησυχίες για την πιθανότητα να υπάρχει σύνδεση.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό του θανάτου μιας 63χρονης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, ενώ είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, έναν μήνα πριν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής στην Ελλάδα το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι και χθες, ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr