17.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για δεύτερη φορά μέλη εγκληματικής ομάδας με πλούσιο «ενεργητικό»

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Ως μέλη της συνελήφθησαν έξι ελληνικής καταγωγής άνδρες, με συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, από τους οποίους οι πέντε, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συλληφθεί τον περυσινό Ιούνιο για κλοπές και παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι τον φετινό Μάρτιο, οπότε αποφυλακίσθηκαν.

Φαίνεται όμως ότι επέστρεψαν στην παρανομία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, βαρύνονται με 36 αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρονται να τέλεσαν τον τελευταίο μήνα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με λεία 53.000 ευρώ. Στο πρόσφατο «ενεργητικό» της εγκληματικής ομάδας περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ληστείες, 23 διαρρήξεις σπιτιών, επιχειρήσεων και δημοτικών εγκαταστάσεων (μεταξύ αυτών σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και σε Κοινωνικό Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης απ’ όπου έκλεψαν τρόφιμα), όπως επίσης δέκα κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων η σπείρα χρησιμοποιούσε κλεμμένα αυτοκίνητα, διαθέτοντας μάλιστα πλούσιο στόλο, ενώ λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται, ενώ κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κυνηγετικό δίκαννο και φυσίγγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr