23.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Σαρηγιάννης: Μετά τις 26 Ιουνίου θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα ημερησίως

Οι μεταλλάξεις του κοροναϊού βάζουν νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο παιχνίδι τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην ΕΡΤ.

Μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οδεύουμε σε αποκλιμάκωση της κρίσης του κορονοϊού, ενώ εκτίμησε πως “μετά τις 26 Ιουνίου θα είμαστε κάτω από τα 1.000 ημερήσια κρούσματα“.

Αναφορικά με τη λεγόμενη «αθηναϊκή Μετάλλαξη», λόγω της υψηλής συχνότητας εντοπισμού της μετάλλαξης B.1.1.318 (Variant E484K) στο Κέντρο της Αθήνας, επισήμανε πως έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: “Είναι γεωγραφικά διαγεγραμμένη στο κέντρο της Αθήνας και κοινωνικοοικονομικά διαγεγραμμένη σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού”.

“Έχουμε την τύχη να έχουμε ανιχνεύσει από αρκετά νωρίς την “αθηναϊκή μετάλλαξη” είπε , “οπότε μπορούμε εάν δράσουμε συντονισμένα και στοχευμένα στις συγκεκριμένες περιοχές και ομάδες πληθυσμού που παρατηρείται υψηλή συχνότητα της συγκεκριμένης μετάλλαξης και να την ελέγξουμε” υπογράμμισε. “Περισσότερα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού ακόμη και με προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό, μπορούν να λειτουργήσουν ως “άμεσες λύσεις”, επισήμανε ο καθηγητής.

&n

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr