19.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Χανίων, ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα (pic)

Τον Ελληνοαυστραλό Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιου Σπύρου υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη, 18/05/2021 ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, οι οποίες ενισχύθηκαν από τον κοινό αγώνα Κρητικών και Αυστραλών στη Μάχη της Κρήτης.

“Πέρα από όλα τα δεινά που επέφερε ο πόλεμος και η κατοχή στην Κρήτη, στον κοινό αγώνα που κλήθηκαν να συμμετάσχουν κι οι δυο λαοί, δημιουργήθηκε ένα ανεξίτηλο δέσιμο που διατηρείται έως και σήμερα” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την μεριά του ο Πρέσβης υπογράμμισε πως “παρά τον χρόνο και την απόσταση, η Αυστραλία δεν ξέχασε ποτέ τον Κρητικό λαό”.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Πρέσβης προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων την ειδική έκδοση της Πρεσβείας της Αυστραλίας με τίτλο: “Φίλοι και Συμπολεμιστές: Φόρος τιμής στους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Έλληνες στη Μάχη της Κρήτης”. Ο Δήμαρχος Χανίων δώρισε με τη σειρά του, τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών “Ελ.Βενιζέλος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr