23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η δημιουργία του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου (pics)

Τo εμβληματικό έργο προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου, εντάσσεται μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην πράξη προκειμένου να μεταβεί η Αττική σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία.Με τη στενή συνεργασία των υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, προχωρούμε στην άμεση υλοποίηση του  Αθλητικού Παραολυμπιακού Κέντρου»

Το εμβληματικό έργο της Δημιουργίας του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου,Προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 και προχωρούν οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή του (ΑΔΑ: ΨΞΗ746ΜΤΛΡ-ΜΝΣ). Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τη στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη το έργο, εντάσσεται στο ΠΔΕ 2021 της Περιφέρειας, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του και να ενταχθεί ώριμο και με σύμβαση στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Ε.Ε. στο τέλος του έτους.

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή τη σχετική εξέλιξη επισήμανε ότι με σταθερά βήματα, η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργαστεί στενά με τον Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη και με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και παράγοντες του Αθλητισμού κατάφεραν να συντονίσουν τις διαδικασίες και να μπουν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου που θα συμβάλει καθοριστικά στο όραμα να καταστεί η Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο με ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες σε όλους. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των εμπλεκόμενων μερών (Περιφέρεια –Υπουργείο – Δήμος) ώστε το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 «Στόχος είναι να γίνει η Αττική μία  Περιφέρεια πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο και απολύτως λειτουργική για τους πολίτες της. Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ι. Τσακίρη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον Δήμαρχο Ε. Μπουρνούς, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξή αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου που αποτελεί και ισχυρή βούληση της σημερινής κυβέρνησης, να υλοποιηθεί Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στη Ραφήνα. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα εντάξει την Αττική στο χάρτη των περιοχών που στηρίζουν στην πράξη τους συμπολίτες μας με Αναπηρία. Το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, αποτελεί μια σύγχρονη αθλητική υποδομή, προσβάσιμη σε όλους, η οποία εντάσσεται στο όραμά μας για μια ολοκληρωμένη χωρική προσέγγιση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που επλήγη κατά το πρόσφατο παρελθόν, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις ανάκαμψης και αναγέννησης», τονίζει ο Γ. Πατούλης.

Το έργο

Η δημιουργία του Αθλητικού Παραολυμπιακού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου προϋπολογισμού 36,171 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό του υπό κατάρτιση νέου ΠΕΠ Αττικής 2021 -2027 και εντάσσεται στο ΠΔΕ έτους 2021 της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου είναι κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ, και θα φιλοξενεί ένα ικανό αριθμό διαφορετικών αθλημάτων, όπως καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο 5Χ5, 7Χ7, με αμαξίδιο ή χωρίς. Το αθλητικό κέντρο θα περιλαμβάνει υπαίθριο στάδιο, υπαίθρια βοηθητικά γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο και ξενώνα για αθλητές. Να σημειωθεί ότι όλοι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προσαρμόζονται στης προδιαγραφές για χρήση ΑμεΑ, Το έργο θα κατασκευαστεί στη Ραφήνα επί της οδού Αρίωνος στην περιοχή «Διάκου Μάντρες» σε οικόπεδο του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου έκτασης 65 στρεμμάτων. Ειδικότερα, στο αθλητικό κέντρο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, φυτικού χλοοτάπητα, σε συνδυασμό με στίβο με διάμετρο 400 μέτρων και 8 διαδρόμων, κερκίδες και χώρους στάθμευσης. Επιπλέον σχεδιάζονται και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γήπεδα, κερκίδες φιλοξενίας φιλάθλων, κλειστό κολυμβητήριο και γυμναστήριο, χώρους για αθλήματα όπως handball, futsal, basketball, volleyball, κ.α. και ξενώνας. Τέλος στον σχεδιασμό είναι η ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου και η διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου κλειστών χώρων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr