23.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεναγοί χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτική

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με θέμα «Ξεναγοί, χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτική», κατέθεσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κυρία Νοτοπούλου επισημαίνει ότι οι ξεναγοί δεν εντάχθηκαν στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους εργαζομένων και άρα δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση με ένσημα, προκειμένου να μην χαθεί συνταξιοδοτικά το 2020 γι’ αυτούς.

Επιπλέον, τονίζει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», ούτως ώστε η χώρα να είναι απόλυτα έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες, ενώ και τα περσινά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αναφέρει, «δεν εξορθολογίστηκαν, ούτε επικαιροποιήθηκαν, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι περσινές αστοχίες».

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση της τομάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επειδή, οι ξεναγοί δεν εντάχθηκαν στους πληττόμενους από την πανδημία ώστε να δικαιούνται αναδρομική αποζημίωση με ένσημα για τους 6 μήνες τους 2020, αποζημίωση ειδικού σκοπού με ένσημα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο  και Μάϊο 2021, κάλυψη των ενσήμων για το έτος 2020 προκειμένου να μην χαθεί η χρονιά τους σε επίπεδο συνταξιοδοτικό, αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και έκπτωση ενοικίου, και σειρά άλλων μέτρων στήριξης.

Επειδή, η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί στις απαραίτητες  ενέργειες  προκειμένου η χώρα να είναι απόλυτα έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της κατά την ημερομηνία επανεκκίνησης του τουρισμού.

Επειδή, τα περσινά πρωτόκολλα δεν εξορθολογίστηκαν ούτε επικαιροποιήθηκαν ώστε να  αποφευχθούν οι περσινές αστοχίες στα επίπεδα οργάνωσης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.Σκοπεύετε να προχωρήσετε, έστω και την τελευταία ώρα, στην άμεση κατάρτιση ορθολογικών και επικαιροποιημένων υγειονομικών πρωτόκολλων για τουριστικούς πράκτορες γραφεία και ξεναγούς; Έχετε μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς την ανάγκη να υπάρχουν κοινά πρωτόκολλα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους;

2. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί  προς τους συναρμόδιους  υπουργούς ώστε να ενταχθούν οι ξεναγοί στους πληττόμενους κλάδους επαγγελματιών και να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων στήριξης;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr