19.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βαρουφάκης: Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά θα φέρει υπανάπτυξη

Ακόμα μεγαλύτερη υπανάπτυξη για τη χώρα θα φέρει το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζει η Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τονίζει ότι η στροφή προς τις ατομικές συμβάσεις θα καταστρέψει όποια διαπραγματευτική δύναμη είχε απομείνει στην μισθωτή εργασία και θα απορρυθμίσει την αγορά φέρνοντας μεγαλύτερη υπανάπτυξη της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης κατά την περιοδεία του σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για το εργασιακό νομοσχέδιο τόνισε:

«Ο κ. Χατζηδάκης λέει όλα τα σωστά πράγματα, ότι πρέπει να παταχθεί η αδήλωτη εργασία, ότι πρέπει να προστατευθεί το πρεκαριάτο και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τηλεργασία. Αλλά μην κοιτάτε τα λόγια του, κοιτάξτε τις πράξεις του.

»Γιατί ουσιαστικά το μόνο πράγμα που κάνει μέσα από τις εξατομικευμένες συμβάσεις εργασίας, είναι να καταστρέφει όποιο μικρό δείγμα διαπραγματευτικής δύναμης έχει απομείνει στην μισθωτή εργασία. Αυτή η κίνηση προς τις ατομικές συμβάσεις, η απορρύθμιση της αγοράς θα φέρει μεγαλύτερη υπανάπτυξη για όλη τη χώρα».

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα «οι άνθρωποι μας να αναπνεύσουν, τα μαγαζιά να λειτουργήσουν»λέγοντας ωστόσο ότι «η μεγάλη αγωνία είναι όμως, ότι με το που θα αρχίσει να φεύγει η πανδημία, η υγειονομική και θα αρχίσουν να δουλεύουν οι άνθρωποι, θα έρθουν τα δάνεια, θα έρθουν οι πλειστηριασμοί, θα σταματήσουν τα “πεντακοσάρια” και θα αναπτυχθεί και θα φανεί στον κόσμο το τσουνάμι των λουκέτων και της ανεργίας, που τώρα είναι κρυφή».

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί, αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να προκαλεί την αισιοδοξία. Αν εμείς δεν πάρουμε ως λαός τα πράγματα στα χέρια μας, αυτό το τσουνάμι θα χτυπήσει σφόδρα την ώρα που θα συνερχόμαστε» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα του τουρισμού ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «το ΜέΡΑ25 πέρυσι έλεγε στην Κυβέρνηση -αλλά η Κυβέρνηση δεν μας άκουγε και μας λοιδορούσε- ότι έπρεπε να έρχονται οι τουρίστες μετά από pcr – μοριακό τεστ και κατά την άφιξη τους να κάνουν rapid test, ο κ. Μητσοτάκης μας κορόιδευε τότε με εκείνον τον ανόητο αλγόριθμο, που του είχαν πουλήσει κάποιοι επιτήδειοι, ελπίζουμε τουλάχιστον φέτος αυτό (τα 2 τεστ δηλαδή) να γίνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr