Σοκ προκαλούν οι συνομιλίες του 32χρονου δράστη του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου με τη σύζυγός τους λίγες μέρες προτού τη δολοφονήσει με τον αδελφό της.

Μέσα από το περιεχόμενο των συνομιλιών φαίνεται πως ο δράστης που αντιμετώπιζε βαριά ψυχολογικά προβλήματα ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τη σύζυγό του ,ένα μαχαίρι με λάμα 25 εκατ. καθώς δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός ότι εκείνη είχε πάρει την απόφαση να χωρίσουν, φοβούμενη πλέον για τη ζωή της. Την απειλούσε, γεγονός που γνώριζαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές στις οποίες είχε απευθυνθεί η νεαρή γυναίκα. Ωστόσο αδιαφόρησαν ή έκριναν ότι οι απειλές δεν ήταν τόσο σοβαρές ώστε να παρέμβουν και το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε σε αυτό το διπλό φονικό που συνεχίζει να συνταράσσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το protothema.gr από τις selfie φωτογραφίες που είχε στείλει στον αδελφό της τρεις μέρες πριν από το φονικό η άτυχη 28χρονη, διακρίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό της. Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού είχαν ξεκινήσει πριν από μήνες, όταν η νεαρή γυναίκα τόλμησε να του γνωστοποιήσει την απόφασή της να χωρίσουν. Τον παρακάλεσε να επισκεφτεί έναν ειδικό γιατρό προκειμένου να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα έντονα ψυχολογικά του προβλήματα που τον οδηγούσαν σε βίαια ξεσπάσματα.

Το χρονικό

Τρεις ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ο 32χρονος δείχνει αναστατωμένος από τον χωρισμό του με τη σύζυγό του και από το γεγονός ότι δεν έχει δει το παιδί του για αρκετό καιρό. Τότε η 28χρονη, που προσπαθεί για μία ακόμη φορά να τον ηρεμήσει, του ζητάει να επισκεφτεί το συντομότερο έναν γιατρό «για να μπορέσω και εγώ να κοιμάμαι ξανά τα βράδια δίπλα σου», όπως χαρακτηριστικά του απαντά σε ένα από τα μηνύματά της.

Συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου, η άτυχη γυναίκα ζητούσε από τον σύζυγο της να επισκεφθεί έναν γιατρό, γιατί όπως του έλεγε, φοβόταν να κοιμηθεί δίπλα του.

Δράστης: Να σταματήσουμε εδώ τη συζήτηση…
Θύμα: Καλώς, κατάλαβα… Σε παρακαλώ, θέλω μια χάρη να μου κάνεις.. Σε παρακαλώ, θέλω να κλείσεις ραντεβού με έναν γιατρό. Για να μπορέσω κι εγώ να κοιμάμαι ξανά τα βράδια δίπλα σου…
Δράστης: Τι χάρη;
Θύμα: Σου είπα… Να κλείσεις ραντεβού με έναν γιατρό. Για να μπορέσω να κοιμάμαι ξανά τα βράδια δίπλα σου. Και να μη με πιάνει φόβος αν μετά από καιρό σε ξαναπιάσει.
Δράστης: Καλώς, θες να πάμε μαζί;

Η συνομιλία τους συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, σε ήρεμο ακόμα κλίμα.

Θύμα: Στο δικό σου χέρι είναι να δεις και το παιδί… Αν φτιάξεις το αμάξι, θα μπορούμε να μετακινούμαστε… Δεν μπορώ να το κατεβάσω με ταξί το παιδί.
Δράστης: Δεν ξέρω τι να πω… Αυτό το βλέπω σαν εκβιασμό.
Θύμα: Δεν είναι εκβιασμός. Στα είπα και χθες. Για να είμαστε όλοι μας καλά πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα… Εσύ όμως κάθεσαι και σκέφτεσαι τις ίδιε χαζομάρες, όπως το facebook.
Δράστης: Χαζομάρες γιατί;

Αποκαλυπτικές είναι και οι συνομιλίες 20 μέρες περίπου μετά.

Δράστης: Τι θα γίνει; Θα απαντήσεις;
Δράστης: Θα το σηκώσεις ή θα παίζεις πολλή ώρα το κρυφτούλι;
Δράστης: Τι θα γίνει; Θα απαντήσεις στο τηλέφωνο γιατί έχει παραγίνει το κακό; Άμα νομίζεις εσύ ότι θα με δουλεύεις για πολύ καιρό και θα το αφήσω έτσι, σε γελάσανε…
Θύμα: Δημήτρη, σου είπα να με αφήσεις να ηρεμήσω… Δεν μπορώ άλλο.
Δράστης: Ούτε εγώ μπορώ να ανεχτώ αυτή την κοροϊδία που ενώ ήξερες, με δούλευες…

Δύο μήνες μετά κι ενώ το θύμα βρίσκεται στο σπίτι των γονιών της, ο δράστης εξαπολύει ευθείες απειλές.

Δράστης: Το τραβάει ο οργανισμός σας να ανέβω πάνω και να σας πάρω έναν-έναν παραμάζωμα…
Θύμα: Δημήτρη θέλει να κοιμηθεί το παιδί, σου είπα…

Στη συνέχεια της γράφει τρεις φορές να τον πάρει τηλέφωνο.
Θύμα: Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να μείνω μόνη μου με το παιδί, να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου.
Δράστης: Βόλεψε που σε πλάκωσα κι έφυγες με τόσα που κάνατε, αλλά που θα πάει, θα τα βρείτε μπροστά… Κρίμα που σε αγάπησα κι εσύ με κορόιδευες τόσα χρόνια.
Θύμα: Κανέναν δεν κορόιδεψα και μη με τσιγκλάς γιατί τα νεύρα μου δεν είναι καλά.
Δράστης: Γιατί τότε δεν παίρνεις το παιδί και να κατέβεις κάτω;
Δράστης: Αλλά έχετε κάνει μ…. και αυτό που κάνατε, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά.

Το φονικό

Στις 2 Απριλίου η 28χρονη στέλνει στον αδελφό της τις φωτογραφίες με το κακοποιημένο πρόσωπό της από τα χτυπήματα του συζύγου της. Μία ημέρα αργότερα τον προειδοποιεί να προσέχει.
«Ελα… Ο άλλος (σ.σ.: εννοεί τον σύζυγό της) απειλεί ότι τώρα είσαι ο επόμενος… Να έχεις τον νου σου», του γράφει σε μήνυμά της.

Ο αδελφός της, που δείχνει να ανησυχεί περισσότερο για την υγεία της μητέρας τους, τη ρωτάει αν ο 32χρονος συνεχίζει τις προσπάθειες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της. Η αδελφή του απαντάει την επομένη λέγοντας ότι δεν την έχει πάρει τηλέφωνο, του ζητάει να μην αγχώνεται και πως, αν γίνει κάτι, θα τον ειδοποιήσει αμέσως.

Τρεις ημέρες μετά ο δράστης πηγαίνει από τον Βόλο στο σπίτι της συζύγου του στη Μακρινίτσα και μαχαιρώνει μέχρι θανάτου την ίδια και τον 30χρονο αδελφό της που προσπάθησε να τη σώσει. Μάλιστα όλα αυτά εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της πεθεράς του δράστη, της μητέρας δηλαδή των δύο θυμάτων, στην οποία λέει με ψύχραιμη φωνή: «Εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου». Στην ιατροδικαστική έκθεση που υπογράφει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή περιγράφονται και τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το στέρνο, τα οποία όμως δεν ήταν μοιραία. Σχετικά με τα τραύματα στην καρδιά αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα χτυπήματα σε βάρος των δύο αδελφών στην καρδιά έχουν κατωφερή πορεία», είτε γιατί τα θύματα είχαν ήδη λυγίσει από τις προηγούμενες μαχαιριές, είτε γιατί προσπάθησαν να προστατευτούν και είχαν λυγίσει το σώμα τους.

Τη Μεγάλη Δευτέρα η μία εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας των θυμάτων, Ανθούλα Ανάσογλου, κατέθεσε αίτηση προκειμένου η γονική μέριμνα και η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού να ανατεθούν προσωρινά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, στη γιαγιά και τον παππού του. Η αίτηση έγινε δεκτή.