Κινηματογραφική ταινία, θύμισαν τα όσα εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στη Ρόδο, όπου ένας 48χρονος που κατέβασε την ελληνική σημαία, μαχαίρωσε τον αστυνομικό που τον καταδίωξε.

Ο 48χρονος, είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο μετά τις 6 το πρωί, ο 48χρονος, σύμφωνα με μαρτυρία ενός νεαρού, εντοπίστηκε να κατεβάζει από το Βωμό της Πατρίδας που βρίσκεται μεταξύ της εκκλησίας του Ευαγγελισμού και του κτηρίου της Περιφέρειας, την ελληνική σημαία και να φεύγει με ένα λευκό φορτηγάκι.

Σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, που βρίσκονται πολύ κοντά στο χώρο του συμβάντος και άρχισε η καταδίωξή του. Η τροχαία και η ασφάλεια με οχήματα άρχισαν να ψάχνουν το φορτηγάκι που το εντόπισαν στον παραλιακό δρόμο, έξω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, στην περιοχή «Κολώνα».

Μετά από επικίνδυνους ελιγμούς, το ακινητοποίησαν έξω από τα τείχη, σε πιάτσα ταξί. Αστυνομικός από την υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου άνοιξε την πόρτα του οδηγού και μόλις βγήκε ο 48χρονος του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι 40 εκατοστών στην κοιλιακή χώρα.

Προσπάθησε να του επιτεθεί ξανά, όπως είπε ο συνήγορός του, Ακης Δημητριάδης αλλά φοβήθηκε γιατί ο αστυνομικός πυροβόλησε με το όπλο του στον αέρα.

«Αυτή η κίνηση έσωσε τον αστυνομικό» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. Και πρόσθεσε ότι ο δράστης ήθελε το δεύτερο κτύπημα να είναι στην καρδιά.

Την ίδια άποψη, ότι ο 48χρονος είχε «ανθρωποκτονική διάθεση» κατά των αστυνομικών, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης μιλώντας στην ίδια πηγή. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» ο 48χρονος είχε νοσηλευθεί το 2019 στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο νεαρός αστυνομικός μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Ρόδου, οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι δεν έχουν κτυπηθεί ζωτικά όργανα. Ο δράστης κρατείται στο Α.Τ Ρόδου. Χθες αργά το βράδυ επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρόδου.