13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ήθη κι έθιμα του Πάσχα από τις αλησμόνητες πατρίδες»: Διαδικτυακή εκδήλωση του Δ. Χανίων με την Αδελφότητα Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

«Ήθη κι έθιμα του Πάσχα… από τις αλησμόνητες πατρίδες»: Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Χανίων με την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνουν μία διαδικτυακή εκδήλωση όπου παρουσιάζουν τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα από τις αλησμόνητες πατρίδες της καρδιάς, της γης της Ιωνίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, λογοτεχνικά κείμενα, αναφορές από μαρτυρίες και καταγραφές από πρόσφυγες πρώτης και δεύτερης γενιάς που έζησαν εκεί και μετέφεραν τις συνήθειες τους στο νέο τόπο που βρέθηκαν μετά τον ξεριζωμό, καθώς και αρκετά από τα κειμήλια τα οποία φιλοξενούνται στο Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης και Πολιτισμού.

Η παρουσίαση θα γίνει από μέλη της θεατρικής ομάδας της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος».

Καλλιτεχνική Επιμέλεια : Γεωργία Ρακοπούλου – Παπαφράγκου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021, στις 19:00, από το κανάλι της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στο Υoutube και στο Facebook: https://fb.me/e/1ivEckGgX

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr