21 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ρωσία: Στο στόχαστρο η Apple – Πρόστιμο για «μονοπωλιακή συμπεριφορά»

H ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην αμερικανική εταιρεία Apple πρόστιμο 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από τη ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας «Kaspersky Lab» μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FAS.

H Apple ανακοίνωσε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλλει έφεση με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι δυτικές εταιρείες τεχνολογίας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις στην Ρωσία του τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών είχε επιβραδύνει τη λειτουργία του Twitter επειδή δεν είχε αφαιρέσει από την πλατφόρμα του παράνομο περιεχόμενο όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, ενώ πυρά δέχθηκαν η Google, το Facebook και το TikTok της Alphabet.

Η ανακοίνωση της FAS αναφέρεται στον Αύγουστο του 2020, όταν είχε διαπιστώσει ότι η Apple είχε κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της και της είχε ζητήσει να επιλύσει το ζήτημα των παραβιάσεων των κανονισμών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr