20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη η διαβούλευση για την αναδιαμόρφωση των ΟΕΒ

Οι αδυναμίες που παρουσιάζουν σήμερα οι ΟΕΒ και οι κατευθύνσεις βελτίωσης και εξέλιξης, που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου με εκπροσώπους των ΓΟΕΒ όλης της χώρας.  Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ.

Με βασική επιδίωξη την αναβάθμιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων η σχετική διαβούλευση και η ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων αναμένεται να συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και δεύτερο κύκλο συζητήσεων με τους εκπροσώπους όλων των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται «σκοπός είναι η αναμόρφωση να κινείται προς την κεντρικοποίηση και τη εξασφάλιση της εισπραξιμότητας, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα συνενώσεων των ΤΟΕΒ μέσω ενός αδιάβλητου μηχανισμού, προκειμένου να επέλθει μία εις βάθος εξυγίανση. Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η εισαγωγή ενός νέου συστήματος τιμολόγησης που θα βασίζεται στις κοινοτικές οδηγίες και θα είναι ανταγωνιστικό ως προς τη εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, αλλά και η εισαγωγή μίας νέας λογικής λειτουργίας με πρότυπους κανονισμούς, που θα προάγουν τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα επέκτασης των Οργανισμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr