20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Πέτσας: «Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας»

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας.

Σε συνέχεια των Υπουργικών Αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 1.250.000 ευρώ σε έξι Δήμους της Θεσσαλίας (Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας, Λαρισαίων, Παλαμά και Κιλελέρ), αναφορικά με την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των σεισμοπαθών, ύψους 600 ευρώ, καθώς και την αντικατάσταση οικοσκευής, ύψους έως 6.000 ευρώ, στις περιοχές που επλήγησαν από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς, υπεγράφη σήμερα η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το ποσό των 5.000.000 ευρώ μέσω του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας», για την εκτέλεση των παρακάτω έργων:

-Κατασκευή Νέας Οδογέφυρας Βλαχογιαννίου Δ.Ε. Ποταμιάς Δ. Ελασσόνας, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ και

-Αποκατάσταση Οδού Μεσοχώρι – Βλαχογιάννι – Βάρκος, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση συνεργαζόμαστε για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Στηρίξαμε τους πληγέντες στη Θεσσαλία με την άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων για την κοινωνική προστασία. Συνεχίζουμε σήμερα, με την υπογραφή της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 5 εκατομμύρια ευρώ, που επιτρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση τόσο της γέφυρας στο Βλαχογιάννι όσο και του δρόμου που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου. Η άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, από την πρώτη στιγμή που επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές, έχει έμπρακτα αποτελέσματα. Το είπαμε και το κάναμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr