Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος της ελληνικής τέχνης, μετά τον θάνατο του διακεκριμένου ζωγράφου και αρχιτέκτονα Δημήτρη Ταλαγάνη, που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Δημήτρης Ταλαγάνης προώθησε με το έργο του την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή της Ελλάδας εντός και εκτός συνόρων, ενώ υπηρέτησε επί σειρά ετών τον χώρο του και μέσα από την αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης.

Ένα από τα τελευταία έργα του υπήρξε και το επετειακό λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το οποίο κοσμεί κάθε επίσημο έγγραφο και εικαστική απεικόνιση της Περιφέρειας για όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη μεγάλη τιμή να τον γνωρίσω από κοντά και να διακρίνω το μεγαλείο του.

Το μεγάλο έργο του αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον Ελληνικό Πολιτισμό, το κενό όμως που αφήνει με τον θάνατό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Στους συγγενείς, τους οικείους και τους συνεργάτες του Δημήτρη Ταλαγάνη, εκφράζω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου.

Προηγούμενο άρθροΠεριφ. Κρήτης: Ο «Καπετάν Μιχάλης» σε όπερα του Δημήτρη Μαραμή – Κορυφαία παραγωγή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση
Επόμενο άρθροΠερ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης: «Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»