Έργα έως 30 εκ. ευρώ για την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο η διαβούλευση για το πρόγραμμα που αφορά την βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027 στην Κρήτη.

Οι δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο). Η πρόβλεψη του προγράμματος στο νέο ΠΕΠ ανέρχεται συνολικά στα 80 εκ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης για το Ρέθυμνο προβλέπεται αρχικό πόσο 15 εκ. ευρώ αλλά εκτιμάται πως τα έργα μπορούν να φτάσουν και τα 30 εκ. ευρώ και η μελετητική ετοιμότητα πρέπει να είναι σε αυτό το ύψος. Υπογράμμισε δε πως η Κρήτη θα διεκδικήσει επιπλέον πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα τομεακά των Υπουργείων δεδομένου ότι θα προκύψουν περίπου 500 εκ. ευρώ για τη χώρα στο συγκεκριμένο τομέα. «Είμαστε στο Ρέθυμνο που έχει γίνει μια εξαίρετη δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα προετοιμαζόμαστε για τη νέα περίοδο και μαζί Περιφέρεια και Δήμοι προχωρούμε για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης κατά την ενημέρωση που έγινε στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης επεσήμανε τη σημασία που έχει το πρόγραμμα για την αστική ανάπτυξη και κυρίως επεσήμανε πως «έχει μεγάλη σημασία να ενημερωνόμαστε και να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως. Το πρόγραμμα έχει την ευελιξία για να προωθήσουμε τη σύγχρονη αντίληψη για μια πόλη δίκαιη, φιλική, πράσινη και προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα το εμπλουτίσουμε και με άλλους πόρους».

Στην παρουσίαση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή καθώς και αιρετοί και τεχνικά στελέχη του Δήμου Ρεθύμνου. Από την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, επισημάνθηκε πως οι πόλεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς σε αυτές συγκεντρώνονται οι πόλοι καινοτομίας και ευκαιριών απασχόλησης και ανάπτυξης.

Αντίστοιχη διαβούλευση θα γίνει και στο Δήμο Αγίου Νικολάου, αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Δείτε το video:

Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: Οδηγίες και διευκρινήσεις από τον τοπικό ΕΟΔΥ για την ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος του self test
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: «Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας»