Με στόχο την προβολή του νησιού και των εκλεκτών τοπικών αγροτικών προϊόντων η ΕΑΣ Νάξου συμπράττει με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και την κ. Άννα-Μαρία Μπαρού. Ο μεγάλος στόχος είναι η περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη των πρώτων υλών και προϊόντων του νησιού, μέσω του καλύτερου σχεδιασμού και της προώθησης του «Ναξιακού Πρωινού» στα ξενοδοχεία του τόπου.

Έτσι, η ΕΑΣ Νάξου και Ένωση Ξενοδόχων Νάξου υπέγραψαν «σύμφωνο» συνεργασίας για περαιτέρω αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων (όπως Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., φρέσκο γάλα, βούτυρο, γιαούρτι, κ.ά.) στα ξενοδοχειακά καταλύματα και κυριότερα στο πρωινό τους.

Παράλληλα, η καταξιωμένη Ελληνίδα Breakfast Consultant και Recipe Developer, κ. Άννα-Μαρία Μπαρού, θα αναλάβει να… εκπαιδεύσει, μέσω σεμιναρίων, τους ξενοδόχους της Νάξου για το στήσιμο των πρωινών των καταλυμάτων τους, ώστε να τους βοηθήσει στην καλύτερη χρήση και ανάδειξη των ναξιώτικων πρώτων υλών – επίσης, θα δημιουργήσει βίντεο με νόστιμες συνταγές με τα προϊόντα της Νάξου, ενώ θα φροντίσει να κάνει τα γυρίσματα στα ειδυλλιακά ναξιώτικα τοπία.

«Με όλες αυτές τις ενέργειες και δράσεις θα προβληθούν (μέσω κυρίως του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) σε ένα τεράστιο κοινό τα εξαιρετικά προϊόντα, η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα και οι απαράμιλλες ομορφιές της ευλογημένης περιοχής μας και το πώς αυτά θα κάνουν την εμπειρία της παραμονής του επισκέπτη στη Νάξο ξεχωριστή. Εκτός αυτού, θα επιτευχθεί, φυσικά, στον επιθυμητό βαθμό η πολυπόθητη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα (αγροτική παραγωγή) με τον τριτογενή (τουρισμός). Όλα αυτά, σε μια περίοδο δύσκολη και απαιτητική για την οικονομία, την κοινωνία, την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό μας, που αδήριτη ανάγκη είναι να στηριχθούν όσο γίνεται πιο πολύ, ελάχιστο καιρό πριν έλθει το (περίεργο, όπως αναμένεται) φετινό καλοκαίρι», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΈτοιμο το πρώτο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων (Εικόνες)
Επόμενο άρθροΠρόεδρος ΚΕΔΕ: «Οικονομικός βραχνάς για 143 δήμους να διαθέτουν ναυαγοσώστες – Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες»