20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Σχολεία : Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί – Προτεραιότητα σε Λύκεια

Κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται σήμερα για το άνοιγμα των σχολείων καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων μία μέρα μετά το «μαύρο» ρεκόρ στα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε πως προτεραιότητα έχει το άνοιγμα των Λυκείων.

«Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και η επαναλειτουργία των λυκείων ελεγχόμενα. Θα δούμε από το μενού επιλογών αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά. Το λιανεμπόριο ήταν εξαρχής δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα, κι αν γίνει με κανόνες δε θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση. Θα δώσει ανάσα στην οικονομία και θα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης» σημείωσε η κ. Πελώνη.

Ερωτηθείσα αν θα ανοίξουν τα λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ότι οι οποίες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες. «Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί» σημείωσε.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες σχεδόν αδύνατο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα, καθώς οι ειδικοί δεν θα προκρίνουν σε καμία περίπτωση αυτό το μέτρο πριν φτάσουν στη χώρα μας τα self tests. Έτσι η 12η Απριλίου εξετάζεται ως ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και συγκεκριμένα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Εισιτήριο για την επαναλειτουργία τα self test

Το «κλειδί» για να ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να είναι τα self tests, τα οποία, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι υποχρεωτικά για μια σειρά επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων. Το υποχρεωτικό self testing που μπαίνει στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει μία μεγάλη δικλίδα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

«Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα self test, τα οποία είναι ένα πρόσθετο συμπληρωματικό εργαλείο, μαζί με την τήρηση των μέτρων και το τείχος ανοσίας των εμβολίων», τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr