19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κοροναϊός : Το παρατεταμένο lockdown «ματώνει» την εστίαση – Φόβοι για «τσουνάμι» λουκέτων

Μπορεί το λιανεμπόριο να ανοίγει τελικά στις 5 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν ότι έχουν «καταστραφεί» από το πολύμηνο lockdown. Μαζί τους και οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και περιμένουν τη σειρά, ωστόσο όλα δείχνουν ότι όταν η εστίαση πάρει το πράσινο πάρα πολλά καταστήματα δεν θα καταφέρουν να… στρώσουν τραπέζι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κραυγή απόγνωσης από τους ανθρώπους της εστίασης στην Πάτρα, οι οποίοι ανέβηκαν στις σκάλες του Αγίου Νικολάου σε μία συμβολική διαμαρτυρία.

«Η εστίαση πέθανε…» γράφει το πανό που σήκωσαν οι επιχειρηματίες.

Άδεια παπούτσια γέμισε και η πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Η διαμαρτυρία έχει αντίστοιχο χαρακτήρα με αυτό της περυσινής χρονιάς με τις άδειες καρέκλες.

«Βουνό» τα χρέη

Τα ταμεία παραμένουν άδεια, τα έξοδα τρέχουν.

Παράσταση διαμαρτυρίας και στα γραφεία της ΔΕΗ από τον Σύλλογο Εστίασης Χανίων ζητώντας να μην γίνει διακοπή ρεύματος σε κανένα κατάστημα που παραμένει αναγκαστικά κλειστό.

Πολιτική κόντρα για το lockdown

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες από τον χώρο της εστίαση, μέσω της οποίας έκανε κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας για θέατρο του παραλόγου.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα αν το παρατεταμένο κλείσιμο συνεχιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr