19.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δένδιας προς πρέσβη της Τουρκίας : Αναγκαία η αποχή από προκλητικές ενέργειες

Την ανάγκη αποχής της Τουρκίας, απο προκλητικές ενέργειες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, με τον πρέσβη της γειτονικής χώρας Μπουράκ Οζουγκεργκιν.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές,  ότι «οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι στο ανακοινωθέν του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας,  γίνεται λόγος για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, την οποία χαρακτηρίζει «τουρκική» και  για απάνθρωπες πρακτικές κατά των προσφύγων. Παράλληλα, η Άγκυρα, κατηγορεί την Ελλάδα για «πολιτική κλιμάκωσης της έντασης», ενώ για το Κυπριακό, διατηρείται η θέση για «λύση» δύο κρατών, που οδηγεί στην  διχοτόμηση της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον πρέσβη της Τουρκίας, εξετάστηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις, ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Τουρκία, στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr