33.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Έκανα το καθήκον μου-Διάτρητη η πρόταση της ΝΔ»

Σε επίθεση με απειλές κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για διεξαγωγή προανακριτικής επιτροπής εναντίον του για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατία για προανακριτική εις βάρος του είναι διάτρητη και κενή περιεχομένου, προσθέτοντας ότι δεν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 43/39 καθώς με βάση αυτόν λειτουργούν τα κανάλια.

«Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σε πεδίο ναρκοθετημένο πολλαπλώς, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εξασφαλίζοντας 250 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο. Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν γι’ αυτό, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Κατηγόρησε επίσης το κυβερνών κόμμα για «επιθέσεις, εκβιασμούς, λοιδορίες, συκοφαντίες» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ «επειδή μείναμε πιστοί στον όρκο μας και στο Σύνταγμα».

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος που έκανε το καθήκον του απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού.

Όπως είπε, η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 ήταν καθ’ όλα συνταγματική και μάλιστα χάρη σε αυτήν το Δημόσιο δεν δαπάνησε, αλλά εισέπραξε χρήματα «τα οποία εσείς έχετε αρνηθεί συστηματικά να εισπράξετε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για αδυσώπητο πόλεμο μεταξύ εθελοδουλίας και θράσους.

«Η ΝΔ παρακάμπτει τις αντιφάσεις του κ. Καλογρίτσα»

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επιχείρησε να αποδυναμώσει την πρόταση της ΝΔ προχωρώντας σε μια επίθεση και στην αξιοπιστία του Χρήστου Καλογρίτσα, χωρίς όμως αρχικά να τον κατονομάζει.

«Η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους και αγνοεί τη θέση μιας πλευράς και τις θέσεις των δικαστηρίων. Η ΝΔ πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό και σε μια σειρά ψευδών αβάσεων και αντιφατικών ισχυρισμών τέσσερα χρόνια μετά τον διαγωνισμό. Δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια και αποκλείστηκε. Δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό».

«Μόνα όσα σας διευκολύνουν υπάρχουν στην πρόταση σας. Παρακάμπτετε τις αντιφάσεις του κ. Καλογρίτσα», είπε αργότερα. «Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που καταρρίπτουν την επιχειρηματολογία του βασικού σας μάρτυρά» και σημείωσε ότι δικηγόρος του επιχειρηματία είναι ο κ. Λοβέρδος και συνεργάτης του επί ετών ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς προχώρησε σε μια μακρά εξιστόρηση της «περιπέτειας» με τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για πολλά χρόνια παραβιαζόταν το Σύνταγμα. Έκανε λόγο για «σκοπίμως παράνομη και σκιώδη κατάσταση, στην οποία το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να εκβιάζει τα κανάλια».

«Ψηφίζονταν νόμοι από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ποτέ δεν εφαρμόζονταν», ανέφερε και είπε πως το ν/σ του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες περιείχε στοιχεία από παλιότερα νομοσχέδια. Μάλιστα, ανέφερε ότι μόνο «λάθος» του κόμματός του ήταν ότι προσπάθησε να εφαρμόσει τον νόμο.

Για τον εαυτό του και τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είχε συναντηθεί χώρια με όλους τους επιχειρηματίες που διεκδίκησαν τηλεοπτικές άδειες.

«Όλοι οι προσωρινοί επιλαχόντες έκαναν συναντήσεις μεταξύ τους για πιθανές συνεργασίες και εμείς ενθαρρύναμε οποιαδήποτε λύση έσωζε θέσεις εργασίας», ανέφερε.

Ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι χάρη στις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκαν και σώθηκαν πολλές θέσεις απασχόλησης στα ΜΜΕ.

Απειλές στην κυβέρνηση

Τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του λόγου του, ο Νίκος Παππάς απείλησε την κυβέρνηση.

«Να έχετε στο νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνεται», ενώ λίγο αργότερα είπε: «Προσέξτε. Θα κληθείτε να ψηφίσετε στο τέλος».

Κατά τον κ. Παππά, τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΝΔ – ανέφερε χαρακτηριστικά τη λίστα Πέτσα, το σημείωμα του κ. Λιβάνιου στην ΕΡΤ και τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco – είναι πολύ μεγαλύτερα.

«Έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συκοφαντία σας», κατέληξε εμφαντικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr