19.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κοντοζαμάνης : Θα «αδειάζαμε» τους λοιμωξιολόγους αν δημοσιεύμαμε τα πρακτικά της Επιτροπής

Με το επιχείρημα ότι οι εισηγήσεις των ειδικών είναι γνωστές από τις συνεντεύξεις στους στα ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Δεν είναι σωστό να ταυτίζουμε πρόσωπα και απόψεις

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή υπεραμύνθηκε της μυστικότητας των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων και υποστήριξε ότι ενδεχόμενη δημοσίευση των εισηγήσεων θα οδηγούσε σε «άδειασμα» των μελών της επιτροπής.

«Θα αδειάζαμε τα μέλη της επιτροπής εάν το κάναμε αυτό…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης και σημείωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην γίνει γνωστό τι έχει προτείνει το κάθε μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Δεν είναι σωστό να ταυτίσουμε πρόσωπα και απόψεις» επεσήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης, ενώ πρόσθεσε πως ούτε ανώνυμα θα είχε νόημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Διατυπώνουν τις εισηγήσεις τους και στα ΜΜΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ωστόσο ότι αρκετοί από τα μέλη της επιτροπής διατυπώνουν δημόσια και επώνυμα τις θέσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κοντοζαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γνωρίζει κάποιος τις εισηγήσεις των περισσότερων εκ των μελών της Επιτροπής και σχολίασε ότι «δεν είναι κρατικό μυστικό οι εισηγήσεις των ειδικών».

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνάγονται από τις εισηγήσεις της επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr