19.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ερευνες για εμπλοκή και άλλο προσώπων στο ριφιφί του Ψυχικού

Το ενδεχόμενο στην υπόθεση για το «ριφιφί» στις θυρίδες σε τράπεζα του Ψυχικού  να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα εξετάζουν οι δικαστικές αρχές, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο 58χρονος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του πριν ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίσουν για την προφυλάκιση του.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε τόσο για συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του τον οποίο, όπως είπε, εργάζεται εκεί όσο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπροσώπου της εταιρείας», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές ερευνούν και τον ρόλο μίας γυναίκας με την οποία όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος έχει επαγγελματική σχέση και μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της σύλληψης του. Μάλιστα, για το πρόσωπο αυτό, η σύζυγός του ανέφερε ότι επρόκειτο για ενδυματολόγο, με την οποία συνεργάζεται σε παραστάσεις του.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε στην απολογία του στον ανακριτή την εμπλοκή του με την υπόθεση ο 58χρονος, που προφυλακίστηκε για την κλοπή 4 θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν πληρεξούσιος στη θυρίδα του γιου του, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε και δική του θυρίδα σε άλλη τράπεζα, γιατί αποθήκευε έργα της δουλειά του ως θεατρικός παραγωγός. Όταν ερωτήθηκε για τις επισκέψεις του σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου, φέρεται να απάντησε: «Γράφω ένα σίριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα (…). Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κοροναϊού. Στις 22/10/2020 ξανά πήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr