Για το ρόλο της γύρης στην αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής Αεριοβιολογίας του Πολυτεχνείου στο Μόναχο, Αθανάσιος Δαμιαλής.

Ο κ. Δαμιαλής ξεκαθάρισε ότι «δεν διασπείρεται οποιοσδήποτε ιός, όπως κι ο κοροναϊός με τη γύρη. Δεν μεταφέρεται ο ιός στη γύρη. Αλλά, επειδή η γύρη εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πιο πιθανή η μετάδοση του ιού».

Συνεχίζοντας ο καθηγητής ανέφερε ότι «όπως είμαστε εκτεθειμένοι και σε άλλους παράγοντες, όπως η ρύπανση κι εξαντλείται το ανοσοποιητικό, έτσι γίνεται και με τη γύρη».

Το «όπλο» απέναντι στη γύρη είναι «οι μάσκες, οι οποίες είναι ένα αρκετά αξιόπιστο μέτρο. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε δύο παράγοντες για την προφύλαξη. Το πρώτο είναι οι μάσκες, το δεύτερο είναι να ενημερωνόμαστε πότε θα έχουμε γύρη.

Για παράδειγμα, θα έχει καλό καιρό τις επόμενες ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε γύρη. Κάποια δέντρα, όπως η ελιά, θα αρχίσει να ανθοφορεί. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε κάποιες ώρες κι αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε φοράμε οπωσδήποτε μάσκα».

Προηγούμενο άρθροΠρος άνοιγμα της αγοράς από τις 5 Απριλίου – «Κλειδί» τα εκατομμύρια self test
Επόμενο άρθροΤροχαίο στην Κρήτη : Ι.Χ «καρφώθηκε»… στα δίχτυα γηπέδου – Τραυματίστηκε ο οδηγός